Vaša košarica je prazna!

OBMOČEVA LETNEGA POSTOPKA ZA RAFINHA ALCANTARA BARCELONA

31/05/2020 0
Arsenal naj bi bil zainteresiran za podpis brazilskega mednarodnega Rafinha Alcantara otroški nogometni dresi messi, ki naj bi ga Barcelono prodal letos poleti.
 
Glede na poročilo španske publikacije Mundo Deportivo Arsenal spremlja poletni vezist Barcelone Rafinha Alcantara s pogledom na poletni nastop za Brazilca.
 
27-letni Rafinha je izdelek slavne barcelonske akademije La Masia. Prve članske ekipe je debitiral že leta 2011, a se ni mogel uveljaviti kot redni igralec v začetnem XI. Do danes je uspel kar 90 starejših nastopov, dosegel je 12 golov.
 
Lani poleti je Barcelona poslala Rafinho na izposojo kolegu iz La Lige Celta Vigo. To je njegovo drugo začasno urok z galicijsko obleko, saj je v klubu preživel kampanjo 2013-14. V trenutni kampanji je Brazilec na vseh tekmovanjih nastopil 27-krat, dosegel je dva gola in pomagal na gol.
 
Celta Vigo ima možnost plačila Rafinhe trajno preplačati za plačilo 16 milijonov evrov. Toda glede na trenutne finančne okoliščine to za klub La Liga morda ne bo mogoče. Barcelona pa še vedno ostaja namerna, da bo 27-letnika razrešila, saj si želi ustvariti prihodke za financiranje premikov za svoje največje tarče, med njimi tudi Lautaro Martinez iz Milana.
 
Takšno stanje je vzbudilo zanimanje Arsenala, ki že kar nekaj časa vodi tabulatorje vezista. Letošnje poletje bodo strelci morali v svoj vezni oddelek, saj se bo Dani Ceballos po izteku svojega posojilnega uroka po pričakovanjih vrnil v Real Madrid.
 
Poleg tega obstajajo vprašanji o prihodnosti nemškega igralca Mesuta Ozila, njegova pogodba pa naj bi se iztekla leta 2021. Rafinha bi bila v ta namen sprejemljiva alternativa, če upoštevamo njegovo sposobnost, da igra na številnih položajih v sredini in napadajo.
 
Vendar pa se bo morda Arsenal spopadel s konkurenco Inter Milana, da bi si zagotovil podpis brazilskega mednarodnega prvaka. Poročilo navaja, da Barcelona razmišlja tudi o možnosti, da bi Rafinha uporabila kot obremenilno pogodbo za podpis Martineza iz težke uteži Serie A.
 
Tudi Nerazzurri so odprti za takšen scenarij, medtem ko bi se lahko vezist sam vrnil v klub, kjer je prej leta 2016 preživel šest mesecev posojila.
 
Ko stvari že stojijo, se zdi precej jasno, da Rafinha v Barceloni nima prihodnosti. Zdaj je še treba ugotoviti, kaj čaka prihodnost brazilskega internacionalca z dvakratnim pokroviteljem, Arsenal, Celta Vigo in Inter Milan pa naj bi se podpisali letos poleti.