Vaša košarica je prazna!

Cristiano Ronaldo pravi, da je selitev v Juventus "usoda&qu

23/08/2018 0
TURIN, Italija - Za Cristiana Ronalda je bilo "usodo", da se pridruži Juventusu, ko je poskušal postati le drugi igralec, ki je zmagal v Ligi prvakov s tremi različnimi klubi.
 
Ronaldo se je preselil iz Real Madrida v Juventus v off-sezoni v seriji A rekord 112 milijonov evrov (potem 131,5 milijona dolarjev) posel.
 
"Obstajajo stvari v življenju, za katere se zdi, da jih narekuje usoda in v tem primeru je bilo tako", je dejal Ronaldo v intervjuju za pretakanje storitve DAZN. "Nikoli nisem pričakoval, da bom igral v tej ekipi, toda nekatere stvari se dogajajo naravno. Za mene je bila lahka odločitev, kar je bilo v Madridu neverjetno, zmagal sem vse, moja družina živi tam, vendar je to del preteklosti. poskusiti napisati zgodbo v tem klubu. "
 
Ronaldo ni uspel doseči svojega tekmovalnega prvenstva za Juventus, vendar je v soboto še vedno zmagal 3-2 v Kijevu Verona.
 
Kljub temu so bili pozitivni znaki, ko je Ronaldo dobil nekaj priložnosti in se dobro povezal s svojimi novimi soigralci.
 
"Zelo sem srečen. Ekipa je močna in Juve, kot vsi vemo, je eden izmed najboljših klubov na svetu," je dejal Ronaldo. "Všeč mi je, kako trenirajo, njihova mentaliteta, imajo posebne metode, zelo profesionalni in zato se počutim dobro."
 
Juventus je osvojil sedem naslovov Serie A in štiri dirke za ligo in pokal, vendar je zadnjič zmagal v Ligi prvakov v letu 1996. Ronaldo je petkrat osvojil najvišji evropski klubski turnir, vključno s štirimi od zadnjih pet, in dosegel tudi rekord 120 cilji.
 
Portugalska naprej je prvič osvojila pokal z Manchester Unitedom leta 2008. Clarence Seedorf je edini igralec, ki ga je osvojil s tremi različnimi klubi.
 
"Želim osvojiti Ligo prvakov z Juventusom," je dejal Ronaldo. "Osredotočili se bomo na to s svojimi soigralci, vendar brez obsedenosti nad njim. Šli bomo korak za korakom, nato pa bomo videli, ali je to leto, naslednje leto ali leto po tem."
 
Še ena zmaga v Ligi prvakov bo videla tudi, da se mu pridruži Francosko "Paco" Gento, saj je igralcev, ki so osvojili evropsko elitno klubsko tekmovanje, rekord šestkrat. Gento je to storil med letoma 1956 in 1966.
 
Ronaldo je dosegel enega najboljših golov v zgodovini Lige prvakov v zadnjem sezoni proti Juventusu v Torinu - spektakularnem goljufijskemu cilju, ki mu je pridobil ovation od navijačev italijanske ekipe.
 
In 33-letnik je priznal, da je sodeloval pri njegovi odločitvi, da se preseli v Torino.
 
"Majhne podrobnosti imajo veliko razliko ob koncu dneva, zato bi rekel, da sem na stadionu pomagal, če sem iskren," je dejal Ronaldo. "To je bil po mojem mnenju najboljši cilj v moji karieri do sedaj. In seveda, ko me ljudje začnejo aplavirati na stadionu, sem bil kot" Wow ".
 
"Veliko me je presenetilo, ker se v življenju to nikoli ni zgodilo, zato je bil neverjeten trenutek."