Vaša košarica je prazna!

Tako kot Real Madrid se Portugalska prav tako prilagodi življenj

11/10/2018 0
Ne samo Real Madrid, ki se mora prilagoditi življenja brez Cristiana Ronalda.
 
Portugalska nacionalna nogometna ekipa se je morala spopadati tudi z zvezdico, saj se je po njegovem prestopu v Juventus odpovedal mednarodni dolžnosti in ob obtožbi o posilstvu zoper njega.
 
Ronaldo ni bil poklican za reprezentanco od svetovnega pokala, portugalska nogometna federacija pa je že rekla, da se bo tudi za prihodnje mednarodne tekme kasneje letos ne bo upoštevala.
 
Portugalska, ki je leta 2016 zmagala na evropskem prvenstvu za svoj prvi večji naslov, igra na Poljskem v četrtek v UEFA League League, tretji tekmi brez Ronalda, odkar je na svetovnem prvenstvu v Rusiji. Ekipa se bo v nedeljo srečala s Škotsko.
 
"Najboljši na svetu ostaja najboljši na svetu, vendar ga ni tukaj in se moramo osredotočiti na tiste, ki so", je povedal portugalski trener Fernando Santos. "V celoti zaupam igralcem, ki so tukaj in bodo prišli do nas."
 
Santos je dejal, da je Ronaldo ostal v celoti zavezan nacionalni reprezentanci, potem ko je preskočil prva dva tekma po svetovnem prvenstvu, ki se je začel po napornem sezoni, ki je vključeval njegov premik iz Real Madrida v Juventus. Santos je dejal, da se je Ronaldo še vedno naselil z italijanskim klubom in potreboval čas, da se osredotoči na to.
 
Prejšnji teden Santos ni navedel podrobnosti o tem, da v ekipo ni vključil Ronalda, ker je bil odločen po tristranskem pogovoru med njim, igralcem in vodjo portugalske nogometne federacije. Napoved ekipe je prišel po novici, da se Ronaldo ukvarja z obtožbo o posilstvu v Združenih državah Amerike, čeprav Santos ni komentiral igralčeve duševne situacije, niti ni rekel, da je odločitev imela kaj opraviti z zunanjimi vprašanji.
 
Santosova težava je zdaj, kako dobiti svojo ekipo brez Ronalda. In tu prihaja Andre Silva.
 
22-letni napadalec, ki velja za najboljšega krila Ronalda v napadu Portugalske, je v tej sezoni počasi delal sam. Bil je ključnega pomena v zmagovalni zmagi ekipe proti Italiji v ligi narodov prejšnji mesec, pri čemer je dosegel drugo polovico zmagovalca, ki je Portugalsko zapustil na vrhu 3. skupine v ligi A najnovejšega evropskega tekmovanja.
 
Zmaga v četrtek še ne bo zagotovila Portugalske mesto v zadnjih štirih ligah Nacije v juniju, vendar bo ekipo zadrževala, da ne bi bila odpuščena v drugo ligo B. Portugalska vodi 3. skupino s tremi točkami, še dva kot na Poljskem in v Italiji. Italija je že dvakrat igrala, izgubila na Portugalskem in se proti Poljskem naselila doma.
 
"Če zmagamo na tej tekmi, bo to velik korak za nas," je povedal Santos, ki je v sredo včeraj nastopil 64. in s svojo reprezentanco bo imel štiriletno obletnico. "Zelo smo motivirani, da bomo dosegli zadnje štiri."