Vaša košarica je prazna!

Liverpoola in Manchester Cityja je skupnost Shield toliko bolj p

02/08/2019 0
Sir Alex Ferguson je prevzel Arsena Wengerja, Jose Mourinho pa je pomagal vsem, ali pa je Manchester City svojo hrupno sosesko preuredil v nelagodje upravičene, uveljavljene elite po prevzemu v Abu Dabiju.
 
Z Manchester Cityjem proti Liverpoolu bomo morda v epicentru še enega velikega nagajanja, vsekakor pa ostajata vodilna Pep Guardiola in Jurgen Klopp. Oba kluba sta se zadnjo sezono držala svoje strani, tako da se spodobi, da imata hitro priložnost, da se znova srečata z najbolj nevarno oviro pri lovu na trofeje na Wembleyju ta konec tedna.
 
Mesto je navdušeno zanikal Liverpool, česar najbolj hrepenijo, ko se je nadaljevala suša z Anfielda, angleški prvaki pa so hrepeneče gledali na uspeh Lige prvakov Merseysiders ter na svetovno spopadanje in prvomestno PR, ki ga je prinesla s seboj.
 
Ponudite Kloppu in Guardioli, kaj sta druga obdržala maja in junija ob koncu te kampanje in par bi verjetno opravil posel, ko bi se stresel roke pred začetkom v ščitu Skupnosti.
 
Konkurenčnost zunaj igrišča ni brez občasne neprijaznosti. Mestni simpatizerji ne bodo pozabili nalivanja pivskih pločevink, ki spremljajo njihovo sovražno spremstvo Anfielda do leta Lige prvakov leta 2018, Liverpoolski tabor pa bo trdil, da je bilo moralno višje mesto izprazniti, ko so mestni uslužbenci veselo snemali in vsebinsko peli o mukah svojih tekmecev po zmagi v lanski sezoni Premier League.
 
Senca finančnega fair playa pomeni tudi, da se spoštuje slog, v katerem je City zgradil svoj klub - infrastruktura toliko kot veličanstvo izjemne ekipe Guardiole - Anfieldovo nezadovoljstvo bo ostalo, dokler se ne zaključijo Fifa, Uefa in Premier League njihovo preiskavo, ali so bila pravila prekršena.
 
Uspeva v nasprotju s protislovji; Če voditelji vsakega kluba skupaj večerjajo v škatlah Wembleyja, si ni težko predstavljati zaganjalca institucionaliziranega suma, ki bi mu sledil glavni potek nenavadnega občudovanja športne odličnosti.
 
Glede vseh vprašanj so odnosi med menedžerji ali igralci ostali neokrnjeni. Na blatu na nivoju škornjev še ni prišlo do vžigalnega incidenta, da bi se Roy Keane zarežal pri Patricku Vieiri.
 
Govorilo je o tem, da ko je kapetan Liverpoola Jordan Henderson povabljen, da ponudi svoj pogled na videoposnetek mesta, ki se posmehuje izsiljevanjem kluba Merseyside, je dejal, da tega ni niti videl niti vedel.
 
"Najprej sem slišal," je rekel.
 
Mogoče taktična diplomacija, vendar ni prikrivanje spoštovanja, v katerem ima Henderson prvake. Nekatere mestne zvezde menijo za tesne prijatelje.